lunes, 16 de agosto de 2010

VIATJES PER ESLOVÈNIA I ÀUSTRIA 2007 - 2009

Aquesta foto la vaig fer tot just entrar a Eslovènia, venint per l'autopista austríaca des de Villach. Cap a finals del anys 80 solia anar a Mezica, quan encara es treballava la mina. Ja era prop del final de la seva època daurada, però podien aconseguir-se peces de wulfenita força bones. Aprofitava les vacances per participar en una petita fira que feien a Crna, no gaire lluny de Mezica, sempre a mitjans d'agost. A la fira també venien alguns miners des de Kosovo.
Portaven minerals de Trepca, i venien amb tren fins a Ljubljana. Allà els duien en cotxe fins a Crna. No estava autoritzat treure minerals, i jo conexia més d'un minaire que l'havien ficat a la presó, al menys dos mesos. Agents de la companyia els denunciaven a la policia, a l'estació o a la mateixa fira. Els controls de tots tipus eren freqüents i  molt durs, en aquells temps que Eslovènia encara no era un Estat independent.
En una altra ocasió faré esment de diverses anècdotes ocorregudes durant aquestes estades a Iugoslàvia.

Els llocs més visitats des d'un punt de vista turístic en la part nordoest d'Eslovènia, són las coves de Postojna i el llac de Bled. Em van agradar força i recomano llur visita. Seguidament vaig reprendre el camí envers al nord d'Àustria, per anar al Parc Nacional del Höhe Tauern, i visitar dos petits museus de minerals.
La següents fotos són unes vistes del llac Bled.


El llac Bled

No hay comentarios:

Publicar un comentario